ДИДАКТИЧНІ АСПЕКТИ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ ТА ВОЄННОГО СТАНУ - Галушко, Олена; Коваленко-Марченкова, Євгенія; Чистяков, Володимир (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Стаття присвячена актуальним питанням підвищення ефективності навчального процесу у вищих учбових закладах в умовах пандемії та воєнного стану. Розглянуто еволюцію дистанційного навчання. Досліджено особливості дистанційної форми навчання, яка функціонує на основі сучасних психолого-педагогічних та інформаційно-комунікаційних технологій. Проаналізовано особливості організації навчального процесу у вищих учбових закладах в умах пандемії та воєнного стану, зокрема дидактичні аспекти навчального процесу в умовах небезпеки та підвищеного стресу. Особливу увагу приділено психологічному стану студентів та шляхам зниження стресу та активізації їх уваги на навчальному процесі з урахуванням типів сприйняття інформації (аудіали, візуали, кінестетики, діджитали). Запропоновано шляхи удосконалення дистанційного навчального процесу в умовах пандемії та воєнного стану.