АНАЛІЗ ПРИЧИН, ЩО ВПЛИВАЮТЬ НА РІВЕНЬ ЗЛОЧИННОСТІ ПІД ЧАС ПАНДЕМІЇ, СПРИЧИНЕНОЇ КОРОНАВІРУСОМ - Бідняк, Ганна; Оргієць, Дар’я (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
В науковій статті зосереджено увагу на вирішенні актуальної наукової проблеми щодо вивчення причин динаміки правопорушень під час карантинних обмежень та шляхів їх запобігання в Україні. Підґрунтям дослідження стали законодавчі та наукові джерела, аналіз яких дозволив дійти певних висновків. В роботі була зроблена спроба систематизувати причини, які впливають на динаміку показників різних видів правопорушень у період пандемії коронавірусу. Наголошено, що карантинні обмеження вплинули на зростання числа випадків домашнього насильства, онлайн-шахрайства, інтернет-тренди небезпечних контентів, фальсифікації лікарських засобів та адміністративних правопорушень, однак, зменшилася кількість кишенькових крадіжок, хуліганства, вандалізму.