СТАНОВЛЕННЯ Й РОЗВИТОК ІНСТИТУТУ СПІВПРАЦІ УКРАЇНИ З МІЖНАРОДНИМ КРИМІНАЛЬНИМ СУДОМ - ІЗВІЦЬКА, Ганна; ШИЯН, Анатолій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Статтю присвячено розгляду питання становлення й розвитку співробітництва України з Міжнародним кримінальним судом. Зазначено, що Міжнародний кримінальний суд – постійно діючий міжнародний орган правосуддя, діяльність якого регламентовано Римським статутом. У статті звертається увага на те, що Міжнародний кримінальний суд лише доповнює національну систему органів правосуддя, жодним чином не замінюючи будь-який із них. Проаналізовано ключові етапи налагодження співпраці України з Міжнародним кримінальним судом. Досліджено проблематику імплементації норм Римського статуту в національне законодавство, акцентовано увагу на факторах необхідності його ратифікації Україною. Зроблено висновки щодо перспектив подальшої співпраці України з Міжнародним кримінальним судом, підвищення її ефективності.