БОРОТЬБА З ДОМАШНІМ НАСИЛЬСТВОМ: ПРОБЛЕМИ ТЕОРІЇ ТА ПРАКТИКИ В УКРАЇНІ - МАРЦЕНЮК, Лариса; ПРОЦЕНКО, Олена (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті розглянуто види домашнього насильства. Проаналізовано зміни в сучасному законодавстві щодо посилення відповідальності осіб як за вчинення домашнього насильства, так і за його приховування з боку осіб, яким стало про це відомо. Окрему увагу приділено видам домашнього насильства, з якими можуть стикатися діти. Особливий наголос зроблено на вмінні батьків розпізнати той факт, що дитина стала жертвою насильства в Інтернеті.