ПЕРСПЕКТИВИ ПОДАЛЬШОГО СТАНОВЛЕННЯ ПУБЛІЧНОЇ СЛУЖБИ В УКРАЇНІ - КУРІННИЙ, Євген (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Стаття присвячена дослідженню актуальної проблеми – перспектив подальшого становлення публічної служби в Україні. Розглянуто законодавчі положення, що характеризують організаційно-правові засади функціонування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування у нашій державі. За результатами аналізу можливих підходів до подальшого становлення публічної служби в Україні обрано та обґрунтовано оптимальний формат відповідного реформування, за яким необхідні зміни відбуваються шляхом правового забезпечення повної та своєчасної реалізації нагальних суспільних потреб у сфері принципово нового комплексного інституту публічної служби, що об’єднує два різновиди службової діяльності – державну та комунальну службу.