ПРАВА НАЦІОНАЛЬНИХ МЕНШИН ЗА КОНСТИТУЦІЯМИ УКРАЇНИ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИХ ДЕРЖАВ - КИРИЧЕНКО, Юрій; ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Олексій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті досліджено зміст положень відповідних норм конституцій України та європейських держав, у яких закріплені права національних меншин. Запропоновано з урахуванням позитивного досвіду європейських держав щодо конституційно-правового регулювання прав національних меншин привести положення Конституції України відповідно до міжнародних стандартів.