ПСИХОЛОГІЧНА ДОПОМОГА З МЕТОЮ ПОДОЛАННЯ НАСЛІДКІВ ВОЄННОГО СТАНУ - БІЛІЧЕНКО, Валерій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Розглянуто питання організації психологічної допомоги різним верствам населення з метою подолання наслідків кризової ситуації в Україні внаслідок військового вторгнення російської федерації та оголошення в Україні військового стану. Наведено основні напрями самоконтролю за психологічним станом. Наголошено на загальних положеннях та принципах психологічної реабілітації. Зроблено висновок, що виконання професійних обов’язків поліцейськими на територіях ведення бойових дій негативно впливає на внутрішній моральний стан, тому вміння здійснювати самоконтроль, а також надавати психологічну допомогу особам, що її потребують, дозволить більш ефективно боротися з наслідками психологічного стресу.