ТЕОРЕТИКО-ПРАВОВІ АСПЕКТИ ОСНОВ СПІВПРАЦІ ДЕРЖАВ З ПРОТИДІЇ ПРАВОПОРУШЕННЯМ У СФЕРІ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - ЛІТОШКО, Влада; МКРТЧЯН, Каріне (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Правопорушення у сфері інформаційних технологій становлять реальну загрозу суспільним відносинам на внутрішньодержавному рівні та міжнародному правопорядку. Проблема протидії правопорушенням у сфері інформаційних технологій неодноразово розглядалася в документах регіональних міжнародних організацій. Оскільки кожен регіональний правовий режим є унікальним і має свої особливості, у статті розглядаються можливі наслідки такої регіоналізації. На основі проведеного дослідження зроблено висновок, що регіоналізація міжнародно-правової взаємодії у боротьбі забезпечення кібербезпеки має свої позитивні і негативні сторони та призвела до ситуації, яка частково може бути пояснена транснаціональним характером правопорушень у цій сфері.