ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ МАЛОГО БІЗНЕСУ В УМОВАХ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ КРИЗИ В УКРАЇНІ - СТАНІНА, Ольга (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Робота малого бізнесу в Україні завжди мала велику кількість проблем, які потребували свого скорішого вирішення: складна система оподаткування, непрості взаємовідносини з правоохоронними органами, дії державних регуляторів та органів місцевого самоврядування тощо. Все це ускладнює розвиток малого бізнесу, але ще більш складною зараз стала ситуація, пов’язана з небезпечною для економіки енергетичною кризою, на яку вплинули воєнні дії, розгорнуті на території країни. Особливого критичного становища зазнає продовольча сфера, в якій наявність або відсутність електроенергії прямо впливає на рівень доходів та, тим самим, економічну стійкість підприємства. Така ситуація вимагає великої обережності й далекоглядності під час ухвалення будь-яких управлінських рішень.