КІБЕРЗЛОЧИННІСТЬ У ГЛОБАЛЬНОМУ ПРОСТОРІ - РИБАЛЬЧЕНКО, Людмила (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Щодня необхідність для забезпечення безпеки цифрової інфраструктури від кібератак зростає і є актуальним питанням сьогодення. Кіберзлочинність розвивається дуже швидко та має різноманітні прояви. Найпоширенішими є кібератаки, які спрямовані на несанкціонований доступ, блокування доступу до роботи з файлами, викрадення персональних даних, поширення вірусів в комп’ютерних системам та мережах, вимагання грошей та інше. Український народ, який зробив свій євроінтеграційний вибір, і зараз продовжує відстоювати свої права за свободу та незалежність у цій війні. Україні у червні 2022 року було надано статус кандидата на вступ до Європейського Союзу і це прагнення українського народу підтримано на загальноєвропейському рівні. Україна повинна створити потужний та безпечний кіберпростір із врахуванням соціального, політичного та економічного розвитку для нейтралізації та мінімізації внутрішніх і зовнішніх загроз.