ОХОРОНА КОНФІДЕНЦІЙНОЇ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМЕРЦІЙНОЇ ТАЄМНИЦІ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - КРАВЧЕНКО, Олександр (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Сучасний бізнес, а також підприємства, установи та організації різних форм власності потребують надійної охорони й захисту своєї таємної інформації. А особливо, коли йдеться про охорону таємної інформації суб’єктів господарювання під час воєнного стану. Якщо охорона державної таємниці відбувається відповідно до Закону України «Про державну таємницю» і не викликає занепокоєння, то охорона конфіденційної інформації (КІ) та комерційної таємниці (КТ) приватного бізнес-сектору під час воєнного стану викликає певну стурбованість, що й потрібно дослідити. Також запропоновано встановити відмінність між КІ та КТ в Україні, а саме прибравши згадки про юридичну особу в законодавчому визначенні КІ.