АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ЗАХИСТУ АВТОРСЬКИХ ПРАВ ТА СУМІЖНИХ ПРАВ В УМОВАХ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ - ЖУРАВЕЛЬ, Олег (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Проаналізовано питання захисту авторських прав та суміжних прав в Україні. Розкрито особливості оновленого Закону України «Про авторське право та суміжні права». Виокремлено особливості захисту авторських прав провідних країнах світу. Особливу увагу приділено захисту авторських прав об’єктів, розміщених в мережі Інтернет. Надано рекомендації щодо захисту авторських прав об’єктів авторського права, що мають електронну форму, в тому числі текстові об’єкти та фотографії. Розглянуто види відповідальності за порушення авторських прав.