ТЕРИТОРІАЛЬНА ПІДСУДНІСТЬ ЦИВІЛЬНИХ СПРАВ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - БОРЩЕВСЬКА, Олена; БОГДАНОВА, Марія (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено територіальну підсудність цивільних справ в умовах воєнного стану. Актуальність теми пов’язана з тим, що військова агресія російської федерації проти України призвела до проведення активних бойових дій та тимчасової окупації частини території нашої держави, що спричинило необхідність вжиття державними органами низки термінових заходів, зокрема щодо тимчасової зміни територіальної підсудності судових справ з метою забезпечення можливості судами належного відправлення правосуддя в Україні в умовах, що склалися. Проблемним питанням є нове правове явище в Україні – воєнний стан. Він досліджувався виключно в теоретичному аспекті, що потребує систематизації інформації ще й у практичному вимірі.