ГРОШОВА КОМПЕНСАЦІЯ ЗА ПІДНАЙОМ ЖИТЛА В СОЦІАЛЬНОМУ ЗАХИСТІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ: АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ - НІКОЛАЄНКО, Тетяна; ЦІСАР, Дмитро (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено один із елементів соціальних гарантій військовослужбовця, а саме отримання грошової компенсації за піднайом житла. Встановлено, що отримання грошової компенсації за піднайом житла є конституційною гарантією соціального захисту в частині забезпечення житлом військовослужбовців. Доведено, що гарантії соціального забезпечення військовослужбовців з урахуванням категорій військовослужбовців та місця проходження ними військової служби в частині забезпечення житлом є різними. Встановлено, що ризики та наслідки, які виникають у зв’язку з відсутністю належної соціальної гарантії, негативно впливають на забезпечення національної безпеки щодо вмотивованості проходження військової служби військовослужбовця. Запропоновано унормувати грошову компенсацію за піднайом житла з визначенням/встановленням її розміру з урахуванням різних чинників.