ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ОСОБЛИВОСТЕЙ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ - ГАВРИЛЕНКО, Олександр; ВАСИЛЬЄВ, Станіслав (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Розглянуто особливості правового регулювання трудових відносин педагогічних працівників під час воєнного стану. Джерелом дослідження стали законодавчі й підзаконні акти, які регулюють особливості трудових відносин під час воєнного стану. Встановлено специфіку трудових відносин освітян під час воєнного стану. Визначено особливості правового регулювання робочого часу, часу відпочинку, оплати праці, специфіки прийому на роботу, припинення трудових відносин. Наголошено, що необхідно узгодити норми законодавчих актів, що регулюють трудові відносини працівників під час воєнного стану, та положення законодавства про освіту в Україні. Надано увагу тому, що варто розробити низку підзаконних актів для впровадження в життя норм законів про особливості праці освітян під час війни.