ВИТРЕБУВАННЯ РЕЧЕЙ І ДОКУМЕНТІВ СТОРОНОЮ ЗАХИСТУ: ПРОЦЕСУАЛЬНЕ ОФОРМЛЕННЯ - КРУШЕНИЦЬКИЙ, Андрій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Висвітлено проблемні питання, пов’язані з використанням стороною захисту такого способу збирання доказів у кримінальному провадженні, як витребування та отримання речей і документів. Розглянуто питання: щодо суб’єктів, до яких може бути висунута вимога сторони захисту про надання речей і документів та від яких вони можуть бути отримані; форма та зміст вимоги про витребування речей і документів сторони захисту (тобто її процесуальне оформлення); терміни для виконання вимоги та правові наслідки відмови (ухилення) суб’єкта-володільця відповідних речей і документів від задоволення вимоги; форма фіксації витребування речей і документів стороною захисту; процесуальні можливості та механізм витребування речей і документів підозрюваним (обвинуваченим). Сформульовано пропозиції щодо удосконалення окремих положень КПК України з метою усунення проблемних питань у кримінальних провадженнях, що виникають під час використання стороною захисту зазначеного способу збирання доказів.