ДО ПИТАННЯ ПРО ЦИФРОВУ ТРАНСФОРМАЦІЮ КРИМІНАЛЬНОГО ПРОВАДЖЕННЯ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - ДЕМУРА, Марина (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено питання цифрової трансформації кримінального провадження в умовах воєнного стану. Було розглянуто конкретні норми кримінального процесуального законодавства, в яких закріплено діджитал інструменти здійснення кримінального провадження, зокрема, ч. 6 ст. 110, ч. 6 ст. 236, ст. 245-1, ст. 268 КПК, ст. 206-1, ч. 1 ст. 615, ч. 11 ст. 615, абз. 2 ч. 11 ст. 615, ч. 12 ст. 615, ч. 14 ст. 615 КПК України. Враховуючи обсяг дослідження, нами було детально розглянуто декілька напрямів: дистанційна участь захисника у проведенні процесуальної дії (ч. 12 ст. 615 КПК України), електронна форма постанови слідчого, прокурора (ч. 6 ст. 110), збереження копій матеріалів кримінальних проваджень в електронній формі у дізнавача, слідчого чи прокурора (ч. 14 ст. 615 КПК України).