ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ В КРИМІНАЛІСТИЦІ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ЩОДО ОЦИФРОВУВАННЯ МОЗКУ ПОМЕРЛИХ ДЛЯ РОЗКРИТТЯ ЗЛОЧИНІВ - ГРЕБЕНЮК, Андрій; ЛУКОМСЬКА, Аліна (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті вперше в історії криміналістики було порушено питання використання новітніх технологій для перенесення інформації, яка є в пам’яті померлого (жертви, очевидця) способом оцифровування мозку та перенесення відповідної інформації у цифровому вигляді на диск, де він зберігатиметься до застосування комп’ютерних програм аналізу оцифрованих зрізів мозку для детального відтворення ситуації та подальшого з’ясування обставин з метою розкриття злочину, а отже, знаходження та покарання винного. Нами було викоанао аналіз сучасних експериментів й досліджень, думок вчених та інноваційних впроваджень стосовно відповідної проблематики.