ОРГАНІЗАЦІЙНО-ТАКТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ОКРЕМИХ ВИДІВ ОГЛЯДУ ПІД ЧАС РОЗСЛІДУВАННЯ МАСОВИХ ЗАВОРУШЕНЬ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - ТІЩЕНКОВА, Світлана (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено організаційно-тактичні особливості проведення окремих видів огляду під час розслідування масових заворушень в умовах воєнного стану, під час якого набувають власних особливостей усі процеси в державі. Не є винятком і процес розслідування кримінальних правопорушень. З одного боку, процесуальний порядок здійснення окремих процесуальних дій та заходів не змінився, а з іншого – дещо змінилися організація і тактика проведення окремих слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій у різних категоріях кримінальних проваджень. Зокрема, розслідування кримінальних правопорушень проти громадського порядку також набуло своєї специфіки. Найбільш характерні особливості, з огляду на теперішні умови, мають кримінальні провадження за фактом вчинення масових заворушень. Це зумовлено низкою обставин: збільшенням кількості зброї та вибухонебезпечних речовин; негативно налаштованих громадян; впливом російської пропаганди. Визначено перелік осіб, які можуть брати участь у проведенні огляду місця події в умовах воєнного стану, тощо.