КРИМІНАЛЬНО-ПРАВОВА ПРОТИДІЯ КРИМІНАЛЬНИМ ПРАВОПОРУШЕННЯМ ПРОТИ ПРАВОСУДДЯ: СУЧАСНІ ВИКЛИКИ - ХРИСТОВА, Юлія (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Висвітлено актуальні проблеми кримінально-правової протидії найбільш небезпечним загрозам безпеці здійснення правосуддя в сучасних умовах воєнного стану. Здійснено аналіз перспективних потреб у зв’язку з відновленням судочинства на деокупованих територіях. Обґрунтовано пропозиції щодо посилення кримінальної відповідальності за втручання в діяльність судових органів в умовах воєнного стану, а також щодо кримінально-правової охорони співробітників Служби судової охорони, – державного органу в системі правосуддя, що є спеціальним суб’єктом у механізмі забезпечення безпеки його здійснення. Наголошено на нагальній потребі вжити заходи щодо нормативно-правового регулювання конституційного права на свободу мирних зібрань в Україні, зокрема, щодо заборони їх проведення біля будівель судів на період дії правового режиму воєнного стану.