КОНСТИТУЦІЙНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ПРАВА НА УЧАСТЬ В УПРАВЛІННІ ДЕРЖАВНИМИ СПРАВАМИ В УКРАЇНІ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИХ ДЕРЖАВАХ: ПОРІВНЯЛЬНО-ПРАВОВИЙ АНАЛІЗ - КИРИЧЕНКО, Юрій; ШУЛЕЖКО, Ігор (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено положення відповідних норм конституцій України та європейських держав, в яких закріплено право брати участь в управлінні державними справами. На підставі порівняльного аналізу зроблено висновок про відповідність положень ст. 38 Конституції України вимогам міжнародно-правових актів у сфері прав людини.