КЛАСИФІКАЦІЯ ЗАСУДЖЕНИХ ЯК ЗАСІБ ЗАПОБІГАННЯ ЗЛОЧИННОСТІ У ПЕНІТЕНЦІАРНІЙ СФЕРІ ЗАРУБІЖНИХ КРАЇН - КОЛОДЧИН, Дмитро (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
З’ясовано кримінально-виконавчий і кримінологічний потенціал класифікації засуджених як засобу запобігання злочинності в пенітенціарній сфері зарубіжних країн. Зазначено, що сучасні нормативно-правові акти стратегічного планування у сфері реформування пенітенціарної системи України орієнтовані на необхідність запровадження комплексних довгострокових змін відповідно до стандартів Ради Європи. Одним із таких стандартів є забезпечення безпеки засуджених і персоналу, що досягається системою заходів запобігання кримінальним правопорушенням у місцях несвободи.