АЛГОРИТМ СТАНОВЛЕННЯ СТАТОЛОГІЇ ЯК НАУКИ ПРО ДЕРЖАВУ - БОСТАН, Сергій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Розкрито алгоритм інституціалізації окремої науки про державу, зокрема, обґрунтована потреба в її найменуванні як «статологія», визначено об’єкт і предмет нової науки. На основі цього конкретизовано тематичну структуру статології, надано пропозиції щодо нормативного закріплення в Україні спеціальності «Статологія» в Переліку спеціальностей для підготовки державознавців у закладах вищої освіти та Переліку наукових спеціальностей для підготовки дисертацій, створення навчально-наукових підрозділів та реорганізації наявних науково-дослідних інститутів держави і права, створення відповідних інформаційних засобів (наукових журналів або серій журналів) для оприлюднення результатів досліджень із державознавчої проблематики.