ВЗАЄМОДІЯ ДЕРЖАВНО-МІГРАЦІЙНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З ІНШИМИ СУБ’ЄКТАМИ ЩОДО ПРОТИДІЇ АДМНІСТРТИВНИМ ПРАВОПОРУШЕННЯМ, УЧИНЮВАНИМ ІНОЗЕМЦЯМИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - РИЖКОВА, Світлана (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті досліджено взаємодію Державно-міграційної служби України (далі – ДМСУ) із іншими суб’єктами щодо протидії адміністративним правопорушенням вчинюваними іноземцями в умовах воєнного стану. Визначено, що взаємодія як діяльність має бути узгоджена за метою, місцем, часом, методами. Наголошено, що здебільшого поряд із єдиною метою є певні цілі взаємодії суб’єктів владних повноважень, що умовно можна поділити на два види: першорядні та другорядні. У контексті зазначеного науковий та практичний інтерес становить аналіз реалізації поставлених цілей щодо протидії адміністративним правопорушенням іноземцями ДМСУ, у взаємодії з представниками громадськості щодо оперативного інформування про відомі факти та осіб, які є порушниками міграційного законодавства в інформаційно-комунікаційній площині. Обґрунтовано необхідність запровадження та створення нових підходів ДМСУ щодо організації взаємодії з населенням у інформаційно-комунікативній складовій для запобіганні та протидії адміністративним правопорушенням, учинюваним іноземцями, зокрема в умовах воєнного стану.