ПРОБЛЕМАТИКА РОЗСЛІДУВАННЯ ЗГВАЛТУВАНЬ НА ДЕОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ - ШУЛЬЖЕНКО, Ассоль (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Здійснено аналіз основних проблем, пов'язаних із розслідуванням згвалтувань на деокупованих територіях України. Наразі існує велика кількість суб'єктів розслідування, серед яких відсутній розподіл повноважень і узгодженість дій. Також однією з проблем, на яку автор звернув увагу, є специфічний спосіб доказування, що порівнюється із розслідуванням злочинів минулих років. Особливістю розслідування згвалтувань на деокупованих територіях є перевага непрямих доказів, що обумовлюється відсутністю слідової картини. Пропонується використовувати закордонний досвід, а також запровадити проведення антропологічної експертизи як комплексної експертизи, доповнюючої ДНК-дослідження.