ВПЛИВ ФОРМАЛЬНОЇ ОЦІНКИ ПОКАЗНИКІВ ДІЯЛЬНОСТІ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ РОЗСЛІДУВАННЯ КРИМІНАЛЬНИХ ПРАВОПОРУШЕНЬ - БОЧКОВИЙ, Олексій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті вказано на негативний вплив формальної оцінки показників діяльності правоохоронних органів на ефективність розслідування кримінальних правопорушень. Звернута увага на застарілість системи оцінювання ефективності діяльності правоохоронних органів в Україні та необхідність її удосконалення, враховуючи здобутки сучасних інформаційних технологій. Зазначено, що наявні процесуальні засоби протидії злочинності не відповідають реальним потребам забезпечення безпеки суспільства від злочинних проявів. Для наочності здійснено порівняння правоохоронної діяльності з іншими сферами життя суспільства та звернута увага на позитивний закордонний досвід. Зауважено, що необхідно перестати видавати бажане за дійсне та використовувати достовірні дані щодо протидії правопорушенням, щоб мати змогу формувати об’єктивні висновки та пропонувати дієві шляхи вирішення проблем.