ПОДОЛАННЯ ЗАГРОЗ НАЦІОНАЛЬНІЙ БЕЗПЕЦІ УКРАЇНИ: АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВИЙ АСПЕКТ - КОБКО, Євген (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Досліджено сучасний стан адміністративно-правового забезпечення регулювання питань подолання загрозам національній безпеці України. Визначено базові категорії наукової статті, зокрема: встановлено сутність поняття «загрози національній безпеці України»; з’ясовано ключові елементи національної безпеки держави; окреслено адміністративно-правову базу, що регулює питання запобігання загрозам національній безпеці України. Окрему увагу приділено з’ясуванню наявних загроз національній безпеці України та шляхів їх подолання. Запропоновано класифікацію загроз національній безпеці України за різними критеріями та наголошено на необхідності їх урегулювання на законодавчому рівні.