НАЦІОНАЛЬНА БЕЗПЕКА ЯК ДИНАМІЧНА СКЛАДОВА СТРАТЕГІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ДЕРЖАВИ - ТЮТЧЕНКО, Світлана; ВАРЯНИЧЕНКО, Аліна (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті досліджено визначення та забезпечення національної безпеки України на сучасному етапі становлення держави як одного з векторів Стратегії сталого розвитку. На підставі здійснених досліджень зроблено висновки щодо визначення національної безпеки України та шляхів її забезпечення. За авторським підходом, національна безпека визначається як динамічна складова стратегічного розвитку держави, метою якої є забезпечення безпеки держави, бізнесу та громадян, захищеності інвестицій та приватної власності, забезпечення миру і захисту кордонів.