АКТУАЛІЗАЦІЯ ІНФОРМАЦІЙНОГО СТИЛЮ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ У РІЗНИХ ВИДАХ МАСМЕДІА ПІД ЧАС ЗБРОЙНОЇ АГРЕСІЇ РОСІЇ - ЛЕОНОВА, Наталія (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Розглянуто проблему актуалізації інформаційного стилю української літературної мови у різних видах масмедіа під час збройної агресії росії. Наголошується, що інформаційний стиль є джерелом наповнення масмедійного простору України, підґрунтям інформаційної боротьби з мегамасивами неправдивої інформації, що її величезними об’ємами продукує російська федерація у загальному медіа-просторі, площини антитерору, антизнецінення державотворчого значення стилістичної, граматичної, лексичної та інших систем української літературної мови як державної. Стверджується, що фактичне ігнорування з 2019 року дефракційної державної політичної позиції з приводу засудження сучасного апатичного ставлення до інформаційних прорахунків у нашому медійному просторі могли бути причиною дещо неефективної політики спротиву інформаційному тероризму з боку медіа-джерел і ресурсів росії. Констатуються факти створення спеціалізованих чат-ботів із боку державних органів відносно виявлення та фіксації фактів інформаційного тероризму окупантів (росії) і колаборантів (тимчасових окупаційних адміністрацій) і пересічних громадян-українофобів стосовно громадян України.