ІНСТИТУЦІЙНИЙ МЕХАНІЗМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВА НА ОХОРОНУ ЗДОРОВ’Я ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ В УКРАЇНІ - ЛОГВИНЕНКО, Борис (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Визначено сутність та складові інституційного механізму забезпечення права на охорону здоров’я внутрішньо переміщених осіб в Україні. Під інституційним механізмом забезпечення права на охорону здоров’я внутрішньо переміщених осіб в Україні запропоновано розуміти систему державних і недержавних інституцій, повноваження яких закріплені в національному та міжнародному законодавстві, а діяльність спрямована на всебічне забезпечення права на охорону здоров’я внутрішньо переміщених осіб в Україні. До системи інституцій, що утворюють собою цілісний механізм забезпечення права на охорону здоров’я внутрішньо переміщених осіб, включено: суб’єктів владних повноважень у сфері охорони здоров’я; органи публічної адміністрації, на яких покладається забезпечення прав цієї категорії осіб; недержавні учасники забезпечення права на охорону здоров’я.