ФІНАНСОВИЙ КОНТРОЛЬ ЯК ІНСТРУМЕНТ В ПОДОЛАННІ КОРУПЦІЙНИХ ПРОЯВІВ - НЕКЛЕСА, Олександр; СИДОРОВА, Ельвіра; ПАЛЕШКО, Яна (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті розглядаються питання, які пов’язані із корупційними проявами та можливість їх зменшення із дотриманням фінансового контролю в країні. В нашій державі саме корупційні діяння можна віднести до головних економічних, соціальних і політичних проблемних питань, які загрожують повноцінному розвитку країни в цілому. Саме корупція вагомо впливає на ефективність роботи органів державної влади, суттєво знижує рівень розвитку економічних процесів, а як наслідок – стає загрозою для конституційного та суспільного ладу держави. Отже, необхідно систематично та на постійній основі впроваджувати новітні системні заходи для подолання корупційних правопорушень задля попередження поширення цього явища в нашому суспільстві. Фінансовий контроль дає можливість відслідковувати корупційні діяння та встановлювати контроль над такими проявами.