ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА СИЛ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ УКРАЇНИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - ТИМОФЄЄВ, Володимир; БАЙРАК, Катерина (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Розглянуто питання щодо ролі територіальної оборони у протидії зовнішнім загрозам. Проаналізовано історичний аспект виникнення територіальної оборони та її функції. Викладено питання щодо підготовки осіб, які виявили бажання долучитися до лав територіальної оборони, оскільки переважна більшість людей, які разом із силами оборони та безпеки України постали на захист суверенітету України, – це цивільні, які не мають спеціальних відповідних знань щодо ведення бою, а також спеціальної фізичної, тактичної та вогневої, медичної та психологічної підготовки. Якість підготовки мобілізаційних ресурсів територіальної оборони значною мірою залежить від того, наскільки повно і професійно враховано умови, в яких вона організовується і здійснюється.