ПЕРЕОЗБРОЄННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ КОРОТКОСТВОЛЬНОЮ ВОГНЕПАЛЬНОЮ ЗБРОЄЮ: ЗАКОРДОННИЙ ДОСВІД І ВІТЧИЗНЯНІ ПЕРСПЕКТИВИ - ВЕЛИКИЙ, Юрій (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті здійснено аналіз інформації з відкритих джерел та публікацій у мережі Інтернет про кращі зразки пістолетної зброї, що користуються найбільшим попитом серед військовослужбовців, працівників правоохоронних органів, цивільних громадян у різних країнах світу. Сучасні глобалізаційні процеси, євроінтеграційні прагнення, протидія збройній агресії російської федерації, погіршення ситуації із незаконним обігом, використанням зброї в України потребує змін в освітньому процесі закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання, здійснення базової вогневої підготовки з використанням стандартів НАТО. У зазначеному аспекті дисципліна «Вогнева підготовка» є надзвичайно важливою в професійній діяльності поліцейського. Сучасні стандарти підготовки поліцейських кадрів потребують розширення світогляду, обізнаності здобувачів у найкращих зразках сучасної пістолетної зброї для підвищення їхнього професійного рівня, формування службових компетентностей щодо безпечного поводження з вогнепальною зброєю, мінімізації травматичних ситуацій. Акцентовано увагу на тому, що євроінтеграційні процеси обумовлюють більш тісну інтеграцію Національної поліції у міжнародні поліцейські структури, що пов’язано з необхідністю формування у здобувачів навичок поводження із сучасними зразками поліцейського озброєння.