АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ФОРМУВАННЯ МОВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ДОКТОРІВ ФІЛОСОФІЇ З ПРАВА - ПАЛЬЧЕНКОВА, Вікторія; РЯБЧИНСЬКА, Олена; ЧЕРНОВА, Ірина (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Наголошується на проблемах мовної підготовки здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти спеціальності 081 «Право». Констатовано, що мовна компетентність тісно пов’язана з громадянською й має безпосереднє відношення до фахівців у сфері права. Проаналізовано ключові аспекти мовної компетентності докторів філософії з права. Наголошено на необхідності приведення її у відповідність із глобальною шкалою Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти, що дорівнюватиме професійному рівню С1 або вільному володінню С2.