ОКРЕМІ ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ЗДІЙСНЕННЯ ЕКСТРАДИЦІЇ У ЗЛОЧИНАХ, ПОВ’ЯЗАНИХ З НЕЗАКОННОЮ ТРАНСПЛАНТАЦІЄЮ АНАТОМІЧНИХ МАТЕРІАЛІВ ЛЮДИНИ - ФЕДЧЕНКО, Володимир; ГАРКУША, Аліна; БАДАЛОВА, Тетяна; ТКАЧ, Юлія (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Висвітлено актуальні проблеми сучасності, пов’язані з міжнародною та організованою злочинністю у сфері незаконної трансплантації анатомічних матеріалів людини та процедурою здійснення екстрадиції осіб, які вчиняють злочини цієї категорії. Досліджено проблематику застосування законодавства України і міжнародного законодавства під час проведення досудового розслідування згаданої категорії злочинів та здійснення екстрадиції відповідно. Доведено, що до теперішнього часу на законодавчому рівні повністю ще не вирішено питання щодо здійснення перекладу необхідних процесуальних документів у межах міжнародного співробітництва, у тому числі при здійсненні екстрадиції, проведенні слідчих (розшукових) дій та інших процесуальних дій, особливо під час доказової діяльності щодо злочинних угрупувань, що займаються незаконною трансплантації анатомічних матеріалів людини. Окреслено пропозиції щодо внесення відповідних змін до КПК України, КК України, Закону України (далі – ЗУ) «Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині».