ДОСТУП ДО ІНФОРМАЦІЇ ЯК ПОКАЗНИК ЕФЕКТИВНОСТІ ОПЕРАТИВНО-РОЗШУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - ТУЗ, Олександр (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Стаття присвячена особливостям доступу до інформації підрозділами, які здійснюють оперативно-розшукову діяльність в умовах інформаційно-технічного прогресу. Висвітлено вплив рівня доступу до інформації на ефективність здійснюваних оперативними підрозділами заходів. Здійснено характеристику сучасного стану інформатизації суспільства та рівня інформаційно- аналітичного забезпечення оперативно-розшукової діяльності з урахуванням сучасних потреб в доступі до інформації. Звернуто увагу, що ігнорується співпраця з населенням як важливого інформаційного ресурсу. Зауважується, що є нагальна потреба у перегляді існуючих підходів до пошуку, обробки й аналізу інформації в оперативно-розшукових цілях з урахуванням сучасного розвитку інформаційних технологій. Вказується, що високий рівень довіри населення до правоохоронних органів позитивно впливає на доступ останніх до інформації, що в результаті дозволяє підвищити ефективність використання інформації в оперативних цілях.