ВИКОРИСТАННЯ ФЕЙКОВИХ АКАУНТІВ ЯК ІНСТРУМЕНТУ ІПСО ПІД ЧАС УКРАЇНСЬКО-РОСІЙСЬКОЇ ВІЙНИ - ЛЕВІН, Олег (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Ця стаття присвячена відносно новому інструменту інформаційної війни проти України, а саме фейковим акаунтам та ботофермам як дієвому інструменту ІПСО під час повномасштабного вторгнення на нашу землю з боку росії, їхній загальній характеристиці та методам протидії цьому явищу на просторах мережі Інтернет. У дослідженні окреслено особливості утворення, впливу та роботи ботів і ботоферм, їхні ознаки та властивості, наведено приклади використання фейкової інформації, надано рекомендації щодо розпізнавання фейкових повідомлень та ресурсів. Звернено увагу на важливість боротьби з цим явищем, особливо коли наша країна веде героїчну боротьбу проти загарбників, які використовують всі види боротьби з нами: від збройної до інформаційної, використовуючи проти нас і недозволені прийоми.