ПРАВО НА СУДОВИЙ ЗАХИСТ В УКРАЇНІ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИХ ДЕРЖАВАХ: ТЕОРЕТИКО-ПРАВОВІ АСПЕКТИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ст. 55 КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ - КИРИЧЕНКО, Юрій; НАЗАРЕНКО, Павло (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті досліджено конституційну практику нормативного регулювання права на судовий захист, закріпленого у ст. 55 Конституції України та в аналогічних нормах конституцій європейських держав. Обґрунтовано необхідність викладення зазначеної норми відповідно до вимог міжнародних документів із прав людини.