ОБРАЗ ХЮРРЕМ CУЛТАН У ПРАВОВИХ ПАМ’ЯТКАХ - ГУЛІЄВ, Аріф; РОЗОВА, Марія (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Османська імперія була найбільш могутньою у військовому аспекті державою, країною з ефективною структурою державного управління і судовою системою, що базувалася на постулатах ісламу, але водночас у вищезазначений період уряд декларував політику віротерпимості, котра існувала не лише де-факто, а й де-юре. Зокрема, історичні лідери мали потужний вплив на формування тенденцій у світовому мистецтві.