ПЛЮРАЛІЗМ НАУКОВИХ ПІДХОДІВ ДО ВИЗНАЧЕННЯ ПРИНЦИПУ ПІДЗВІТНОСТІ ТА ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ТА ЇХ ПОСАДОВИХ ОСІБ - БОНЯК, Валентина (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Розглянуто наявні в сучасній правничій науці підходи до визначення терміно-поняття «принцип підзвітності та відповідальності органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб» і на основі аналізу доктринальних джерел сформульовано авторську дефініцію досліджуваного поняття. Наведено аргументи на користь виокремлення принципів першого порядку, тобто, засад або основ конституційного ладу, що закріплені у Розділі І Конституції України, та інших основоположних ідеї, закріплених у розділах ІІ-ХV Основного Закону, які коректно називати принципами.