ПРО КОМПЛЕСНІСТЬ РЕФОРМИ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ УКРАЇНИ - КУРІННИЙ, Євген (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Стаття присвячена актуальній проблемі – особливостям характеристики комплексності реформи правоохоронних органів України. Розглянуто питання детермінантності системних трансформацій в нашій державі, зокрема змін у вітчизняній правоохоронній системі. За результатами аналізу положень затвердженого Указом Президента від 11 травня 2023 року № 273/2023 “Комплексного стратегічного плану реформування органів правопорядку як частини сектору безпеки і оборони України на 2023-2027 роки” визначено окремі його вади, що підлягають подальшому усуненню. Здійснено загальну характеристику трьох рівнів комплексності зазначеної вище трансформації та обґрунтовано необхідність їх впровадження під час реалізації згаданого вище плану.