ВЗАЄМОДІЯ ОРГАНІВ ПУБЛІЧНОЇ ВЛАДИ ТА ІНСТИТУТІВ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА В КОНТЕКСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ - БОНЯК, Валентина; ЧЕПІК-ТРЕГУБЕНКО, Ольга (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Розкрито особливості взаємодії органів публічної влади та інститутів громадянського суспільства в контексті забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб. Визначено, що партнерство органів публічної влади та інститутів громадянського суспільства в контексті забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених сприятиме, зокрема, оперативності виявлення недоліків у функціонуванні органів публічної влади у сфері забезпечення прав та інтересів окреслених категорій осіб; удосконаленню нормативно-правової бази; системному здійсненню громадського контролю та моніторингу реалізації державної та місцевої політики у сфері забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб тощо.