ВПРОВАДЖЕННЯ КВЕСТ-ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ У ПРОЦЕСІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ У ДНІПРОПЕТРОВСЬКОМУ ДЕРЖАВНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ВНУТРІШНІХ СПРАВ - ХРИСТОВА, Юлія (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті досліджено досвід впровадження квест-технологій навчання у процесі підготовки майбутніх фахівців в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. За результатами аналізу науково-довідкової літератури щодо визначення поняття та сутності гри, констатовано, що вчені визнають її високу ефективність для навчання дорослих порівняно з традиційними педагогічними методами, наголошуючи на її вагомих перевагах. Акцентовано на особливостях методики проведення та оцінювання практичних занять у формі квесту у процесі підготовки майбутніх поліцейських на кожному його етапі, а також семестрових екзаменів, захисту практики (стажування), державних атестацій. Наголошено на позитивній оцінці квест-технологій навчання практичними працівниками Національної поліції, залучених до їх проведення в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Додатково обґрунтовано їх ефективність та доцільність подальшого використання закладами вищої освіти із специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських.