ОСОБЛИВОСТІ ВИКОНАВЧОГО НАПИСУ ЯК НОТАРІАЛЬНОГО АКТА - САЛАЙ, Максим (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті досліджено особливості виконавчого напису з погляду його характеристики як нотаріального акта. За результатом аналізу різних визначень нотаріальних актів, їх рис та видів зроблено висновок, що виконавчий напис нотаріуса є остаточним, правозахисним нотаріальним актом, який має виконавчу силу, що відмежовує його від інших нотаріальних актів. З’ясовано, що розпорядчий характер не є особливою рисою виконавчого напису, оскільки видача розпоряджень не характерна для нотаріальної діяльності. Тому виконавчий напис треба вважати підтверджувальним нотаріальним актом. Через дослідження основних ознак нотаріальних актів та їх класифікацій встановлено місце виконавчого напису в системі нотаріальних актів. Надано авторське бачення виконавчого напису як нотаріального акта.