ПОВНОВАЖЕННЯ ОРГАНІВ ОПІКИ ТА ПІКЛУВАННЯ У СФЕРІ ЗАПОБІГАННЯ КРИМІНАЛЬНИМ ПРАВОПОРУШЕННЯМ, ПОВ’ЯЗАНИМ ІЗ ДОМАШНІМ НАСИЛЬСТВОМ ЩОДО ДІТЕЙ - ПОНОМАРЬОВА, Альона (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті проаналізовано національне законодавство у сфері протидії домашньому насильству за участю дітей. Підкреслено, що органи опіки та піклування є одним із уповноважених органів, діяльність яких спрямована на запобігання кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством щодо дітей. Розглянуто повноваження органів опіки та піклування у сфері протидії домашньому насильству за участю дітей. Зроблено висновок про необхідність міждисциплінарного підходу щодо розробки та впровадження системи заходів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності суспільства щодо форм, причин і наслідків домашнього насильства, формування нетерпимого ставлення до насильницької моделі поведінки, небайдужого ставлення до постраждалих від домашнього насильства дітей та дітей-свідків такої події.