НЕДОЛІКИ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ Й ПРАКТИКИ РОЗ’ЯСНЕННЯ ОБВИНУВАЧЕНОМУ ЙОГО ПРАВ ТА ОБОВ’ЯЗКІВ І ВРУЧЕННЯ ПАМ’ЯТКИ ПРО ЦЕ - НАВРОЦЬКА, Віра (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Обґрунтовано висновок щодо необхідності усунення окремих недоліків правової регламентації роз’яснення процесуальних прав та обов’язків обвинуваченого та вручення відповідної пам’ятки. Розкритиковано практику окремих працівників органів досудового розслідування, які з метою забезпечення права обвинуваченого своєчасно знати про свої права й обов’язки вручають підозрюваному єдину пам’ятку про права та обов’язки і підозрюваного, і обвинуваченого. Стверджено, що підхід, за якого підозрюваному вручають пам’ятку про права та обов’язки обвинуваченого, свідчить про обвинувальний ухил у діяльності працівників правоохоронних органів.