СТАН НАУКОВОГО РОЗРОБЛЕННЯ ПРОБЛЕМИ ДОСЛІДЖЕННЯ ЗЛОЧИННОСТІ В ПЕНІТЕНЦІАРНІЙ СФЕРІ УКРАЇНИ - КОЛОДЧИН, Дмитро (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті розглянуто сучасний стан наукового дослідження злочинності в пенітенціарній сфері України. Виокремлено їхні чотири періоди: перший період (1991–1995 рр.); другий період (1995–2004 рр.); третій період (2004–2013 рр.); четвертий період розпочався у 2014 році і триває донині. Подано аналіз наукових праць вітчизняних вчених щодо сучасного стану злочинності в пенітенціарній сфері України. Доведено, що злочинність у пенітенціарній сфері України, а також вивчення нормативно-правових джерел з означеної проблематики дають підстави стверджувати, що ця тема дослідження є нагальним питанням сьогодення, має теоретико-прикладний характер, а тому потребує активізації науковців у цьому напрямі.