ЕКОЛОГІЧНІ РИЗИКИ ТА ЗБИТКИ ДОВКІЛЛЮ УКРАЇНИ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ - ГОРІШНІЙ, Євгеній; МІНЯЙЛО, Анатолій; ДМИТРЕНКО, Людмила (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Висвітлено вплив воєнних дій на довкілля України. Використано публічні дані щодо екологічних ризиків та збитків довкіллю, застосовано аналітичні розрахунки на базі загальноприйнятих методів досліджень в галузі екології. Воєнні дії росії в Україні призвели до порушення систем моніторингу, охорони та управління навколишнім середовищем, підірвали екологічні права громадян України. Все це зумовлює необхідність виконання досліджень навколишнього природного середовища, які зазнали негативного впливу під час російської агресії та розрахунків розміру шкоди (збитків, завданих довкіллю).