ОСНОВНІ ПРОБЛЕМИ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ЦИФРОВИХ ТРУДОВИХ ПЛАТФОРМ В УКРАЇНІ - АЛЄКСЄЄНКО, Ігор (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
У статті досліджено проблеми правового регулювання цифрових трудових платформ в Україні, оскільки розвиток гіг-платформ значно випередив формування механізмів правового регулювання цієї інституції. Розглянуто питання щодо законодавчого закріплення статусу, прав, обов’язків та відповідальності цифрових платформ в їх відносинах із споживачами, робітниками (співпрацівниками), підрядчиками та іншими партнерами.