РЕТРОСПЕКТИВНИЙ АНАЛІЗ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА КРИМІНАЛЬНІ ПРОСТУПКИ ПРОТИ ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ’Я ОСОБИ - ГОГА, Артем (Науковий вісник Дніпровського державного університету внутрішніх справ, 2024)
Стаття присвячена ретроспективному аналізу відповідальності за кримінальні проступки проти життя та здоров’я особи. Висвітлено історичний розвиток законодавства у сфері відповідальності за кримінальні проступки проти життя та здоров’я особи з часів звичаєвого права й до теперішнього часу. Акцентовано увагу на необхідності перегляду виду покарання та віднесення окремих кримінальних проступків до злочинів.